Kop
Bijtanken
Maak uw keuze:
Jarenlang heeft 's lands grootste kruidenier ons doen geloven op „de kleintjes te zullen letten”Ö.. Naast vele andere verkooptechnieken probeert men de consument (u en ik) te overtuigen met zeer doelgerichte- en pakkende reclame-acties dat het „goed-kopen” is bij deze grootgrutter. image005
Met onze geloofsgemeenschappen is het vaak niet beter gesteld en wordt er veel nadruk gelegd op geweldige, grote „Goddelijke ingrepen”, alsof dat het enige is waar het om gaat of telt voor de hedendaagse gelovige.
In de praktijk van het leven blijkt dat echter de alledaagse gebeurtenissen Ė veelal kleine zegeningen Ė ons leven aangenaam kunnen verrassen, en dat die grote „Godswondertjes” slechts heel sporadisch voorkomenÖ. Vandaar dat ik u Ė via deze rubriek „Bijtanken” Ė aanmoedig om eens te letten op die kleine huis-, tuin- en keukenzegeningen, zoals: „het dank-u-wel opa/oma zeggen van uw kleinkind”, of „het insnuiven van die heerlijke lucht als het gras nťt gemaaid is”, of „het samen-uit-eten-gaan” met goede vrienden, of „dankbaarheid te tonen voor een goede gezondheid”, ofÖ.. ofÖ..
Er is zoveel om dankbaar voor te zijn!
Tel daarom uw zegeningen, tel ze ťťn voor ťťn, en ÖÖ vergeet er geen!
„Vader, leer mij vandaag nog op die kleine zegeningen acht te slaan.”
Amen.

Rob Roosenboom