Kop
Getuigenissen
Maak uw keuze:

Opmerkelijke getuigenissen uit Centraal AziŽ

In het nieuwsbulletin van januari 2011 van ĄPeople InternationalĒ, een zendingsbeweging van zg. ĄTentenmakersĒ,
die de liefde van Jezus brengen aan de moslimvolken van Centraal AziŽ staan de volgende drie opmerkelijke getuigenisen. Als je deze getuigenissen uit Centraal AziŽ hoort, lijkt het net of je in hoofdstuk 2 van het boek Handelingen beland bent.

Lees maar:

 God verhoort 
Een man werd tijdens de burgeroorlog 's nachts door een paar gemaskerde oppositiestrijders meegenomen, die gehoord hadden dat hij Jezus volgde. Ze wilden hem vermoorden, maar waren zo verbaasd over zijn laatste gebed (met een mes op z'n keel) vůůr de executie, dat ze hem vrij lieten met de mededeling, dat ze later zouden komen. Een week later kwamen ze met z'n dertigen 's nachts terug. Hij dacht dat z'n einde nu echt gekomen was, maar twee van hen vertelden, dat ze die week tijdens een vuurgevecht in de val zaten met achter hen de rivier, toen ze hem plotseling naar hen toe zagen komen. Hij zei: Als je in de rivier springt, red je je leven. Dat deden ze en als enige twee van een groep van 24 brachten ze het er levend vanaf. Toen ze hem vroegen wat hij daar deed, vertelde hij dat hij er helemaal niet geweest was, maar dat God zijn gebed voor hen op deze manier had verhoord.

 Een waarschuwing 
Een chauffeur moest vanwege het slechte weer stoppen langs een berghelling. Plotseling is er een man, die de chauffeur aanraadt de auto enkele meters te verplaatsen. Even plotseling als de man verscheen, verdwijnt hij ook weer. Kort daarop raast er een lawine van de berg, pal over de plek waar eerst de auto stond. Als de auto er nog gestaan had, was hij verpletterd geweest. De chauffeur meent zeker dat een engel hem heeft gewaarschuwd.

 Geen angsten meer 
Een man gaat 's nachts altijd vissen. Hij was dan altijd bang en zijn vader had hem geleerd om een Arabisch vers op te zeggen om de geesten weg te houden. Hij bleef dit gebruiken, totdat God aan hem vroeg op wie hij nu vertrouwde. Hij besloot toen om voortaan alleen op God te vertrouwen. Het gevolg was dat hij niet alleen veilig kon vissen, maar ook zijn angsten kwijt raakte. Dat is het verschil tussen hoe God werkt en hoe satan. Satan wil mensen in zijn macht houden, maar Jezus maakt je vrij!

Januarinummer 2011, People International, Hilversum, blz. 2.