Kop
Roosenboompjes
Maak hier uw keuze
uit een Roosenboompje
 
         
         

Vorige 17. Gods handen Volgende

MatteŁs 8:14-15 (NBV)
14 Toen Jezus het huis van Petrus was binnengegaan,
zag hij diens schoonmoeder met koorts in bed liggen.
15 Hij raakte haar hand aan en de koorts verdween.
Ze stond op en begon voor hem te zorgen.

In die goede, oude tijd - de jaren zeventig - werd het liedje "Put your hand in the hand of the one who stilled the waters" een wereldwijd succesnummer. Af en toe wordt dit liedje nog gedraaid in ťťn of ander radioprogramma en komen de sweet memories weer boven en dwarrelen stukjes herinnering als sneeuwvlokjes voor ons geestesoog naar beneden.

Albrecht DŁrer - Biddende handen Handen fascineren. Handen zijn dat deel van het menselijk lichaam die je (bijna) altijd ziet. Schone / vuile / ongewassen handen met vieze of juist prachtig gemanicuurde / geknipte / verzorgde nagels. Aan de witte randen kan een kenner zien hoe gezond we leven, anderen hoe we er emotioneel voorstaan. Nagels waaraan geknabbeld wordt geven de zg. nagelbijter geen schijn van kans meer tot ontkenning.

Albrecht DŁrer, die bekende schilder, gebruikte de handen van een vriend die voor hem de kost verdiende, opdat hij zijn artistieke prestaties kon botvieren, als voorbeeld voor zijn beroemde werk: "biddende handen". Twee handen tegenover elkaar in die typische gebedshouding. Een waar kunstwerk!

Als we gaan wandelen - iets dat niet zo vaak gebeurt - stoppen m'n twee kleinkinderen Brittney en Livia vol vertrouwen hun kleine knuistjes in m'n grote "kolenschoppen" (handen). Ze weten immers dat opa te vertrouwen is.

Geloven betekent eigenlijk dat we in goede handen zijn. Handen die voor je zorgen en - indien nodig - je opvangen en zelfs voor struikelen behoeden! De Here Jezus wil zo graag dat we Hem in en voor alles vertrouwen.

Heeft u die "arm op de schouder" al ervaren en ALLES in Gods hand gelegd?
Dan worden biddende handen ZEGENENDE HANDEN.

Rob Roosenboom