Kop
Roosenboompjes
Maak hier uw keuze
uit een Roosenboompje
 
         
         

Vorige 18. Het Woord van God dat nooit ledig weerkeert Volgende

Jesaja 55:11 (NBV)
Zo geldt dit ook voor het woord
dat voortkomt uit Mijn mond:
het keert niet vruchteloos naar Mij terug,
niet zonder eerst te doen wat Ik wil
en te volbrengen wat Ik gebied.

Misschien op het eerste gezicht een afgezaagd bijbelgedeelte, maar in de praktijk van het (zondige) leven zo heerlijk waar!

zakbijbel (5K) Isabel (85), ťťn van de bezoeksters van onze gemeente te Las Palmas, liet me op een avond haar Bijbeltje zien. (Ik heb daar een aantal jaren als zendeling gewerkt.) Het was net opnieuw gebonden. Het Nieuwe Testament was ettelijke malen gelezen - dat zag je zo - dus stelde ik haar de vraag: "Vele keren gelezen, hť?" "Ja", antwoordde ze, "die bijbel kreeg ik in 1960 van een protestantse dame. Jarenlang heeft hij op de boekenplank gelegen totdat ik behoefte kreeg om die bijbel eens te gaan lezen." (Tot voor kort was het een Rooms Katholiek verboden om protestantse literatuur in huis te hebben, laat staan te lezen.) "En al lezende kwam ik tot de ontdekking dat ik een arme, verloren zondaar was en Goddelijke redding voor mijn ziel nodig had. Kortgeleden kwam ik die bijbelgeefster weer eens op straat tegen, die me ook vertelde over de samenkomsten die sinds enkele jaren in het gebouw van de Zweedse Baptisten gehouden werden. Ik ging eens kijken en het heeft me zo aangesproken. Ondanks dat ik al op leeftijd ben en mijn leven bijna voorbij is, ben ik dankbaar dat de Heer me naar zo'n fijne gemeente geleid heeft."

Praktisch elke dag kwam Isabel naar ons kerkgebouw toe - lopend - om de diensten, avondbijbelschoolklassen, bidstonden etc. bij te wonen. O, hoe graag zouden we mensen zien die (een beetje jonger dan Isabel mag ook!) zo trouw zijn en er alles voor over hebben om meer vanuit Gods Woord te weten te komen.

Ik geloof dat we de zaligsprekingen zouden kunnen aanvullen met "Gelukkig wie zo getrouw zijn als Isabel, want voor hen is het koninkrijk van de hemel".

Rob Roosenboom