Kop
Roosenboompjes
Maak hier uw keuze
uit een Roosenboompje
 
         
         

Vorige 20. Vlag in top! Volgende

Zo af en toe ga ik "buurten". Dat houdt zoveel in dat ik bij andere gemeenten - incognito - op bezoek ga en geniet van een verfrissend (?) samenzijn.

Ik kom graag bij het Leger des Heils. De spontaniteit van die "heilsoldaten" spreekt mij erg aan, afgezien van hun "dadendrang", d.w.z. anderen helpen in alle fasen van het leven. De samenkomsten zelf zijn een "voorportaaltje" van de hemel. Luid zingen, tamboerijn en trompetgeschal, de halleluja's en amen's zijn niet van de lucht. Een waar geestelijk leven. Door de jaren heen heb ik leuke contacten opgebouwd met Aalt en Roberto e.a. Mannen met visie en geestdrift. Heerlijke ervaringen.

Vlag in top Toen ik laatst weer zo'n "heilsgebeuren" meemaakte - erna koffie met krentenbrood verorberde - hoorde ik zo'n majoor (kerk/gemeente-leider) ťťn van zijn leden vragen: "Zeg, heb je de vlag nog in top?" Een vreemde vraag, vooral voor mij als buitenstaander. Mag je / kun je zo 'n vraag wel stellen? Nu, het antwoord loog er niet om: majoor, hij wappert in volle glorie! Nou, daar kun je nog iets van leren.

Als doorgewinterde zielenherder (30+) sta je dan met je oren te klapperen. Maar misschien moeten we elkaar gewoon vragen: heb je je vlag nog in top broeder, zuster?

Ik hoop van u/jou hetzelfde antwoord te horen: Hij wappert in volle glorie!

Rob Roosenboom