Kop
Roosenboompjes
Maak hier uw keuze
uit een Roosenboompje
 
         
         

Vorige 37. Raakt het u niet? Volgende

 
In het boek: "De Koninklijke Weg" van F.Th.Horsthuis, een charismatische Rooms Katholiek priester, beschrijft hij een droom waarin hij droomde dat God hem opriep om voor de Kerk van Europa te blijven bidden: "Wat moet ik met de Kerk van Europa? Wat betekent dat? Dat is zo iets groots, zo veelomvattend. Heer, ik kan nauwelijks die paar mensen overzien die U mij toevertrouwt. Wat moet ik met de Kerk van Europa? Wat moet ik dan bidden?"

verloren_schaap (16K)

Toen antwoordde de Heer me: "Ik wil dat er tenminste iemand is die erover klaagt. Waarom nemen ze Mij mijn schapen af? Het zijn toch mijn schapen? Mijn eigendom? IK HEB MIJN LEVEN ERVOOR GEGEVEN.

Als hij dit beaamt, zegt de Heer hem: "Ik ben blij dat je er zo over denkt. Nu kan Ik jou gaan gebruiken." (pag. 85)

Tijdens mijn jonge bijbelschooljaren hadden we een vast lied op ons koor-repertoire getiteld: "Raakt het u niet, dat duizenden sterven, sterven zonder Jezus, hun Heer". Tijdens de repetities gebeurde het wel eens dat een koorlid in snikken uitbarstte, geraakt tot in het diepst van zijn ziel - zonder God ben je voor eeuwig verloren!

Nu, na ruim dertig jaar voltijds mede-arbeider te zijn in de wijngaard van de Heer, raakt het me nog steeds diep als ik tot mij door laat dringen dat er geen andere weg tot behoud is dan door Jezus Christus, mijn Heiland en Heer.

Vooral na een Evangeliepresentatie op marktplein, in de huiskamer of samenkomst stormt het in mijn hart. Enerzijds van blijdschap dat ik het goede nieuws wťťr mocht doorgeven en anderzijds dat mensen een keuze hebben gemaakt om vůůr God te gaan leven of..... tťgen! Gelukkig heeft God de mens de vrijheid gegeven om eigen keuzes te maken, maar toch..... Je zou ze graag de "Feestzaal van de Heer" willen binnensleuren, zonder enige tegenspraak of zelfs twijfel.

Zo zit echter Gods liefde en genade niet in elkaar. God nodigt uit en de mens mag die uitnodiging aanvaarden of niet. Toch heb ik als ervaren evangelist af en toe moeite met Gods werkwijze. Zelf zou ik zo graag de hele wereld willen afreizen en alle mensen vertellen dat God de hele wereld lief heeft gehad en met zich verzoenen wil.

Vandaar dat de droom van die priester mij erg aansprak en mij aanspoort om God ernstiger te gaan zoeken om voor de schapen te bidden en de verloren gewaande schapen te gaan zoeken! Menige kilometer heb ik de afgelopen jaren afgelegd en op vele conferenties en samenkomsten groot of klein de blijde boodschap van redding en heil verkondigd.

Bid met mij voor de Kerk van Europa ťn de vele verdwaalde schapen, opdat de feestzaal vol mag raken met degenen die Hem echt zoeken (ťn vinden)!

Soli Deo Gloria

Rob Roosenboom