Kop
Roosenboompjes
Maak hier uw keuze
uit een Roosenboompje
 
         
         

Vorige 4. Kinderen van het Koninkrijk Volgende

Tijdens ťťn van mijn laatste reizen naar de OekraÔne had ik het voorrecht om diverse gemeenten, World Partner Projecten en Gemeente-Scholen te bezoeken. Veel gezien ťn veel geleerd! Hoewel ik bestolen werd op het busstation van L'vov van een enveloppe met geld en adressen en menige kilometer te ver gereisd heb door verkeerde bussen, en connecties, en ook de telecom- verbindingen niet goed werkten (telefoon, fax en e-mail), heb ik gelukkig de moed niet opgegeven en geleerd geduldig te wachten op wat komen zou. Moeilijk? Ja! Want je plant een reis en vele afspraken. En dan blijkt dat je er een aantal - door overmacht - niet of slechts maar ten dele kunt nakomen. Hmmmmm.

Zo heb ik enkele dagen van mijn tijd anders besteed dan gedacht en had ik de gelegenheid om diverse boeken en brochures te lezen en veel te bidden. Ik ben namelijk een druk baasje en dan valt het laatste vaak in het niet omdat we voortdurend moeten presteren. Meer en meer kom ik tot de overtuiging dat ik slechts mee mag zaaien waar ik ook maar kom en dat het graan lange, lange tijd moet rijpen onder allerlei omstandigheden van dag en nacht, weersomstandigheden, etc., dat het oogsten alleen kan op Gods tijd en dat je het geoogste graan goed, zeer goed moet bewaren! Want het gaat tenslotte om het uiteindelijke resultaat: DE OOGST!

Ik heb mooie projecten bekeken en besproken. Om er ťťn te noemen is die van de "Vrije Evangelische Gemeente" te Lutsk. Meer dan 300 ton hulpgoederen vanuit het Westen worden hier jaarlijks verwerkt en verspreid over tientallen hospitalen, ziekenhuizen en vele hulpbehoevenden. Een prachtig, zegenrijk werk! Maar waar het hen uiteindelijk om gaat is om mede door die hulpgoederen "ontvankelijke harten" op te sporen en met hen het 5e evangelie te delen, en dat zijn wij, ons leven ťn getuigenis te delen en hen binnen het Koninkrijk Gods te brengen (lees = Gemeente van Jezus Christus)!!

Deze gemeente groeit en bloeit en wil uiteindelijk in 50 nieuwe steden en dorpen in de regio gemeenten stichten! Ze hebben begrepen dat zij het goede zaad zijn; dat zij - door genade - de kinderen van het Koninkrijk Gods mogen zijn! Onderwijzen wie we zijn in Jezus Christus en dan uit mogen gaan om Hem te prediken in Woord en Daad, handel en wandel, sŠmen de kruisweg bewandelen oftewel ťcht discipelschap; de weg met Hem! Welk een voorrecht, wat een uitdaging, wat een vreugdevolle toekomst! Dank voor uw gebeden en financiŽn om deze reizen mogelijk te maken.

MattheŁs 13:38
De akker is de wereld; het goede zaad,
dat zijn de kinderen van het Koninkrijk.

Rob Roosenboom