Kop
Roosenboompjes
Maak hier uw keuze
uit een Roosenboompje
 
         
         

Vorige 6. Op kleine zegeningen acht slaan Volgende

image005 Jarenlang heeft ’s lands grootste kruidenier ons doen geloven op “de kleintjes te zullen letten”….. Naast vele andere verkooptechnieken probeert men de consument (u en ik) te overtuigen met zeer doelgerichte- en pakkende reclame-acties dat het “goed-kopen” is bij deze grootgrutter.

Met onze geloofsgemeenschappen is het vaak niet beter gesteld en wordt er veel nadruk gelegd op geweldige, grote “goddelijke ingrepen” alsof dat het enige is waar het om gaat of telt voor de hedendaagse gelovige.

In de praktijk van het leven blijkt dat echter de alledaagse gebeurtenissen – veelal kleine zegeningen – ons leven aangenaam kunnen verrassen. En dat die grote “godswondertjes” slechts heel sporadisch voorkomen…. Vandaar dat ik u aanmoedig om eens te letten op die kleine huis-, tuin- en keukenzegeningen, zoals: “het dank-u-wel Opa/Oma zeggen van uw kleinkind” of “het insnuiven van die heerlijke lucht als het gras nét gemaaid is” of “het samen-uit-eten-gaan” met goede vrienden, of “dankbaarheid te tonen voor een goede gezondheid” of….. of….. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn!

Tel daarom uw zegeningen, tel ze één voor één, en …… vergeet er geen!

“Vader, leer mij vandaag nog op die kleine zegeningen acht te slaan”.
Amen.

Rob Roosenboom